Contacteer ons via mail
Bel ons op

Brandwerende doorvoeringen

ISOPARTNER Nederland is specialist op het gebied van passieve brandpreventie, onder andere oplossingen voor het realiseren van brandwerende doorvoeringen.

Voorkom dat vuur van de ene ruimte naar de andere overslaat via kabels of buizen en maak gebruik van opschuimende coatings, brandwerende afdichtingskits, manchetten, strips of andere oplossingen.

Wij begeleiden u graag en geven advies op basis van onze jarenlange ervaring, kennis en kunde. Desgewenst zagen we of maken we producten op maat. Heeft u voor een project specifieke eisen?

Contacteer ons

Bekijk al onze producten voor brandwerende doorvoeringen

FIRELOG® Digitaal Logboek

firelog

De FIRELOG® software werd op maat ontwikkeld voor zowel installateurs alsook gebouwbeheerders en eigenaren. In de FIRELOG® applicatie worden alle brandwerende afdichtingen in een gebouw digitaal geregistreerd en actueel opgevolgd. Met behulp van de nieuwe FIRELOG® software registreert u eenvoudig alle brandwerende afdichten.

Met één druk op de knop kunt u in slechts enkele seconden al u registraties met bijhorende documentatie, foto’s, testrapporten,… per bouwplan downloaden in één volwaardig document / logboek. Dit bespaart u aanzienlijk veel tijd en opzoekwerk zowel op de locatie, bij de administratie-afdeling en ook bij de oplevering en overdracht naar de opdrachtgever. Vraag via Firelog.app een gratis testaccount aan.

Lees meer over Firelog

Multicombi

Gecombineerde afdichtingen

Gecombineerde doorvoeringen komen heel vaak voor. Hierbij wordt het afdichten van verschillende typen doorvoeringen zoals kabels en buizen, door de wand of vloer gecombineerd. Voor deze soort doorvoeringen wordt er vaak gebruik gemaakt van gecoate steenwolplaten of protection blocks. De keuze van gebruikte producten om de doorvoeringen van leidingen door deze steenwolplaat of blokken uit te voeren, hangen o.a. af van het soort leiding en de diameter van de leiding. Wel helpen u graag met kiezen van de juiste oplossing.

Neem contact met ons op

Kunststof, brandbare buizen brandwerend afdichten

Kunststof leidingen smelten bij brand. Dit betekent dat de opening van een leiding tijdens brand moet worden afgedicht. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een manchet of brandwerende kit. Als alternatief op het manchet is er ook een brandwerende ketting. Een brandwerend manchet is een maatproduct wat een snelle montage waarborg. Een brandwerende ketting kan op maat worden gesneden voor meerder maten doorvoeringen. Welke oplossing het meest geschikt is en het snelste kan worden gemonteerd is afhankelijk van de diameter, het soort leiding, maar ook het soort wand. Laat u vrijblijvend door ons adviseren.
 

Neem contact op met ons

kunststofbuizen
stalen buis

Brandwerend afdichten van niet-brandbare metalen buizen

Vaak blijven deze leidingen tijdens een brand wel intact, maar geven ze wel temperatuur door. Daarom moeten deze leidingen thermisch worden geïsoleerd en worden deze niet-brandbare metalen buizen ook afgekit met een acrylaat kit. Als thermische isolatie worden vaak isolatieschalen van Paroc en Rockwool gebruikt. Er zijn vele soorten leidingen van metaal. Afhankelijk van de diameter en het soortmetaal zijn er verschillende gecertificeerde oplossingen. Wij helpen u graag met de selectie van de juiste, indien nodig specifiek gecertificeerde oplossing.

Neem contact met ons op

Multilayer buizen

Er zijn veel soorten multilayer buizen. Een voorbeeld van een multilayer buis is een elastomer geïsoleerde buis. Een belangrijk aspect bij multilayer buizen is dat deze bestaan uit verschillende lagen die eventueel kunnen smelten bij een brand. Isopartner Nederland heeft diverse oplossingen voor deze doorvoeringen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Multilayer
kabelafdichtin

Kabelafdichting

ISOPARTNER heeft diverse oplossingen voor het doorvoeren van kabel of kabels in kabelgoten. Hierbij worden brandwerende steenwolplaten, brandmachetten en brandwerende acrylaatkitten gebruikt. Brandwerende coatings worden ook vaak toegepast om de kabels thermisch te isoleren. We helpen u graag met het vinden van de beste producten en certificaten.
 

Neem contact met ons op

Ontdek onze partners voor brandwerende doorvoeringen