Contacteer ons via mail
Bel ons op

Marine / Offshore

Isolatiematerialen voor marine en offshore

De scheepsbouw kent vele disciplines zoals staalbouw, installatietechniek, HVAC en interieurbouw. Elke discipline vereist een specifieke toepassing van isolatiematerialen. 

Isolatiematerialen in een maritieme omgeving moeten aan bijzonder hoge eisen voldoen. Zij moeten zowel geschikt zijn voor ijzige temperaturen in de noordse wateren als voor de tropische hitte in het zuiden, zonder hun isolerende functie te verliezen.

Bovendien zijn brandveiligheid en persoonlijke bescherming van groot belang, gezien de soms beperkte mogelijkheden voor het redden van mensen en de lange tijd die opvarenden moeten doorbrengen op een brandend schip voordat zij dit kunnen verlaten. Geschikte isolatiematerialen zijn dus nagenoeg onbrandbaar, hebben in ieder geval een lage rookdichtheid in geval van brand en een lage toxiciteit van de vrijkomende rookgassen.

Aan boord van schepen en offshore platformen zijn er naast thermische, brandwerende en akoestische aspecten ook heel wat trillingen die schadelijk of hinderlijk kunnen zijn. Ook voor deze uitdagingen kan ISOPARTNER assisteren voor het vinden van de juiste oplossing.

Zertifizierte Dämmstoffe für den Schiffbau

MED - Gecertificeerde isolatiematerialen voor de scheepsbouw

Door het intensieve contact met de adviesbureaus en de uitvoerende isoleerbedrijven hebben wij de mogelijkheid om in te kunnen inspelen op hun behoeftes.  Het op maat vervaardigen van isolatie voor scheepsspanten is hiervan een goed voorbeeld, evenals het leveren van brandwerende isolatieplaten voorzien van diverse afwerkingen.

De door ISOPARTNER aangebrachte afwerkingen (weefsels en aluminiumfolies) zijn gecertificeerd voor de scheepvaart volgens de MED. ISOPARTNER is de enige distributeur in de Benelux die beschikt over een eigen MED-gecertificeerde productie.

De klant wordt geadviseerd over de vereiste certificering voor de verschillende ruimtes en de benodigde certificaten kunnen door ons worden verstrekt.

Naast het pakket van akoestische-, thermische- en brandwerende oplossingen kunnen we ook voorzien in vele bevestigings- en afwerkmaterialen zoals isolatiepennen en tapes.

Trillingsdemping in de offshore, scheepsbouw en jachtbouw

Trillingen op schepen en offshore-platforms kunnen systemen, constructies en gevoelige apparatuur beschadigen. Bovendien kan lawaai veroorzaakt door trillingen een negatieve invloed hebben op het comfort, de gezondheid en de productiviteit van degenen aan boord.

Lees meer

Trillingsdemping_Offshore_marine_Sylomer
isover_ultima

Gewichtsbesparing met Ultimate

In de scheepsbouw zijn, naast de brandeigenschappen, ook het gewicht van isolatiematerialen een groot topic. Een lager gewicht, zorgt voor brandstofbesparing en is dus beter voor het milieu. Gewicht besparen is ook kosten besparen.

Het Ultimate gamma is een unieke selectie lichtgewicht materialen voor de maritieme en offshore markt die een gewichtsbesparing van 40% opleveren. Ultimate U SeaProtect slab 66 is een dunne plaat met de beste brandveiligheid draagt bij tot een veilige omgeving voor mensen in alle temperatuur omstandigheden aan boord van schepen en offshore. De akoestische prestaties dragen bij tot een comfortabele omgeving voor alle bemanningsleden en passagiers. De dunne isolatiediktes zorgen voor een betere installatie met een hogere operationele efficiëntie. 

Oplossingen voor verschillende segmenten binnen de maritieme sector

ISOPARTNER is gespecialiseerd in de akoestische, thermische en brandwerende isolatiesystemen voor zowel industriële vaartuigen, transportschepen, passagiersschepen en luxe- en plezierjachten. 

Kleine_jachtbouw

Kleine jachtbouw

Yachtbau

Grote jachtbouw

Scheepsbouw

Scheepsbouw

Marine

Marine

Offshore

Offshore

Totaalleverancier voor de scheepvaart en offshore industrie

Door het aanbieden van een breed pakket van thermische- en brandwerende isolatiematerialen en oplossingen, in combinatie met haar jarenlange ervaring, is ISOPARTNER Nederland ‘totaalleverancier’ te noemen voor de scheepvaart en offshore industrie.

Totaalleverancier_scheepvaart_isolatie