Contacteer ons via mail
Bel ons op

Industrie / Energie / Tuinbouw

ISOLATIE voor de tuinbouw, de industrie en energie sector

De procesindustrie, energie sector en tuinbouw stellen zeer strenge eisen aan isolatie. Dit betreft het verminderen van geluid naar de omgeving, maar ook brandwerendheid, veiligheid, proces zekerheid en besparing op energieverbruik. Elke sector heeft weer andere uitdagingen en oplossingen.

ISOPARTNER Nederland is gespecialiseerd in het leveren van duurzame isolatieoplossingen voor specifieke installaties in deze sectoren.

Neem contact op

Industrie

Oplossingen binnen de procesindustrie

De procesindustrie kan worden onderverdeeld in de subsectoren chemie, farmacie, petrochemie en levensmiddelenindustrie, die elk individuele oplossingen vereisen. Isolatie is belangrijk voor de integriteit van leidingen, assets en procesinstallaties. Bij nieuwbouw en onderhoud is isolatie van groot belang om leidingen en installaties in goede conditie te houden.


Installaties in de industrie worden lang in bedrijf gehouden. Corrosion Under Insulation (CUI) kan schade en ongelukken veroorzaken. Met goede isolatie kun u CUI voorkomen. Afwijkingen in temperatuur kunnen leiden tot verstoring van het productieproces. Alleen bij de juiste isolatie (eventueel m.b.v. tracing) is er zekerheid dat  installaties op de juiste constante temperatuur blijven. Goede isolatie zorgt voor een verlaging van energieverbruik. Dit bespaart natuurlijk kosten, maar zorgt ook voor een lagere CO2 uitstoot en dat wordt voldaan aan de verplichting om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelen.

Onze kracht bij ISOPARTNER Nederland is het bieden van totaaloplossingen voor isolatievraagstukken binnen de procesindustrie, van hoge temperatuur isolatie tot akoestische isolatie.

Lees meer over onze oplossingen voor de procesindustrie

Oplossingen binnen de energiesector

Binnen energiesector kan de toepassing van de een goede isolatie bijdragen tot substantiële kostenbesparingen. Deze besparingen worden niet alleen veroorzaakt door een verbeterde efficiëntie van het proces, maar ook door het verminderde brandstofverbruik en een verlaging van de CO2-uitstoot. Energie productiebedrijven hebben daarnaast vaak apparatuur en leidingen die veel geluid produceren. ISOPARTNER Nederland levert thermische isolatie van leidingen, ketels, rookgasafvoerkanalen, turbines, branders, koelsystemen, pompen. Ook voor akoestische isolatie voor compressoren, turbines en hoge druk leidingsystemen heeft isopartner een groot assortiment aan producten. ISOPARTNER levert brandwerende isolatie voor branders en brandstofopslaglocaties. Daarnaast levert ISOPARTNER ook oplossingen voor kleinere energie- en krachtinstallaties zoals bijvoorbeeld aggregaten.

Energiesector
Tuinbouw_isolatie

Oplossingen voor de tuinbouw

Kostenbesparing, CO2 reductie en verbeterde teeltresultaten zijn de belangrijkste motivatie voor isolatie op tuinbouw bedrijven. Warmte om te werken, en verkoeling in de zomer. Daarnaast energie besparen essentieel geworden en zorgt adequate klimaatcontrole voor hogere rendementen. Ook worden gemeenten en buren steeds veeleisender m.b.t. de uitstoot van geluid. Voor het isoleren van warmwaterbuffertanks, leidingsystemen en technische installaties in de tuinbouw en voor het oplossen van akoestische problemen levert ISOPARTNER aan gespecialiseerde tuinbouwisolatiebedrijven een uitgebreid assortiment isolatiematerialen en oplossingen. 

Meer lezen over onze isolatieoplossingen binnen tuinbouw

 

Onze partners voor Industrie / Energie / Tuinbouw