Contacteer ons via mail
Bel ons op

Industrie

Oplossingen op maat voor isolatievraagstukken binnen de procesindustrie

Totaaloplossingen bieden voor isolatievraagstukken binnen de procesindustrie is de kracht van ISOPARTNER Nederland. In het productieproces van deze industrie worden ingrediënten chemisch, biologisch of fysisch bewerkt om tot een eindproduct te komen.

De branche is te verdelen in een chemische, elektronica, farmaceutisch of metaalindustrie en vereist dan ook maatwerk. Onze expertise op het gebied van isolatiematerialen vertaalt dit naar een passende oplossing. Omdat de procesindustrie de meest energiegebruikende sector is speelt CO2-reductie in deze sector tevens een heel belangrijke rol.

Zo beschikken wij over een isolatie assortiment inzetbaar van -200°C tot +1600°C

Advies aanvragen

Chemische Anlagen

Chemische fabrieken

Vocht versnelt de corrosie van de leidingen en verhoogt de warmtebelasting van een koelsysteem. Daardoor verliest het systeem enorm veel vermogen en worden de leidingen beschadigd. Dit kan worden voorkomen door de keuze van de juiste materialen. Door een schommeling in de temperatuur in leidingen kan de efficientie van een proces verslechteren. Een goede isolatie kan zeer snel kosten besparen en de belasting van het milieu verminderen.

Farmaceutische bedrijven

De farmaceutische industrie produceert medicijnen. Dit gebeurd in fabrieken waar hoge eisen worden gesteld aan machines en het fabricageproces. Kwaliteit en veiligheid staan hier bovenaan. Om de nauwkeurigheid van de processen te waarborgen is ook de temperatuur van groot belang en dus het gebruik van de juiste isolatieoplossingen. Bestanddelen van medicijnen worden zeer nauwkeurig gemeten en gewogen om de juiste hoeveelheid hiervan in het medicijn te garanderen. Het wegen en de productie van medicijnen gebeurt in cleamrooms. ISOPARTNER heeft speciale geluidsabsorberende producten ontwikkeld voor deze ruimtes.

Pharmaceutical industry Isopartner
Petrochemische Anlagen Isopartner

Petrochemische fabrieken

Industriële installaties voor de winning en verwerking van olie en gas hebben een grote behoefte aan betrouwbare technische isolatie. De omvang en complexiteit van petrochemische fabrieken stellen extreem hoge eisen aan de materiaalkwaliteit, de isolatieprestaties en de duurzaamheid van de gebruikte isolatiematerialen.

Voedsel- en drankindustrie

Tijdens de productie en de verwerking van voedsel moet ervoor worden gezorgd dat er geen schadelijke stoffen of deeltjes in het voedsel terechtkomen. Schadelijke delen omvatten stof, vezels, bacteriën en vluchtige organische stoffen. Bovendien moeten alle oppervlakken gemakkelijk in ruimtes waar voedsel of denken worden geproduceerd te reinigen zijn. Dit geldt zowel voor geïsoleerde leidingen of apparatuur als voor akoestische oplossingen die nodig zijn om het geluid te reduceren.

Waar de thermische isolatie vaak wordt voorzien van RVS afwerking, kan dit niet altijd voor akoestische producten. ISOPARTNER heeft een uitgebreid gamma aan oplossingen voor hygiënische ruimtes. Deze oplossingen bieden o.a. een uitstekende bescherming tegen schimmel- en bacteriegroei.

Lees meer over de voedsel- en drankindustrie

ISOPARTNER-Lebensmittel- und Getränkeindustrie
industrie

De optimale totaaloplossing

Mensen in industriële werkomgevingen worden blootgesteld aan tal van geluidsbronnen zoals machines, generatoren, pompen, leidingen, transportbanden,... ISOPARTNER Nederland levert optimale totaaloplossingen –zowel gestandaardiseerd als op maat- die zowel de geluidsoverlast ter plaatse tot een minimum herleiden, maar ook de overlast naar de omgeving toe sterk reduceren.

Contacteer ons

Prefab bochten en andere maatproducten

Naast brandwerendheid is ook energiebesparing een uiterst actueel onderwerp. ISOPARTNER Nederland levert hiervoor isolatiematerialen van gerenommeerde leveranciers en partners, maar produceert ook maat producten, zoals bijvoorbeeld prefab bochten. Doordat prefab bochten perfect aansluiten op leidingen wordt onnodig warmteverlies voorkomen en wordt de de tijd die nodig is voor de installatie van isolatie sterk verkort.

prefab bocht

Industriële isolatie

Industriële pijpleidingen en stadsverwarmingsbuizen die vloeistoffen en gassen vervoeren, maar ook industriële installaties zoals containers, tanks, uitlaatpijpen, boilers en drogers vereisen doeltreffende isolatie. Om de functionaliteit van het proces te garanderen, moeten de warmteverliezen worden beperkt en moet de bescherming tegen verbranding bij aanraking worden gewaarborgd.

Oplossingen_voor_OEM_Sector

Onze partners voor industrie