Contacteer ons via mail
Bel ons op

Armacell

Technisch isolatiematerialen van Armacell

Als innovator en toonaangevend producent van flexibele isolatiematerialen in technische isolatie, biedt en ontwikkelt Armacell goed werkende en veilige isolatieoplossingen voor koeling, verwarming, geluid en brandbeveiliging met een duurzame meerwaarde voor zijn klanten. De producten van Armacell dragen elke dag aanzienlijk bij tot de vermindering van het wereldwijde energieverbruik.

Het bedrijf, met zijn twee hoofdactiviteiten, Advanced Insulation en Engineered Foams, heeft meer dan 3.000 werknemers en 23 productievestigingen in 15 landen.

Armacell richt zich op isolatiematerialen voor technische apparatuur, hoogwaardige isolatie voor hightech en lichtgewicht toepassingen, en Aerogel-technologie van de volgende generatie.

Isopartner - Armacell Ultima im Gesundheitswesen

Armaflex Ultima - Celrubber voor geringe rookontwikkeling bij brand

Met Armaflex Ultima heeft Armacell 's werelds eerste flexibele schuimrubber isolatie met gesloten cellen in brandklasse BL-s1,d0 gecreëerd en biedt daarmee ongeëvenaarde veiligheid bij brand. Vergeleken met een standaardproduct zorgt Armaflex Ultima voor 10 keer minder rookontwikkeling. Dit betekent dat Armaflex Ultima is goedgekeurd voor gebruik op leidingen tot een geïsoleerde buitendiameter van 300 mm, in vluchtwegen of andere ruimten en gebouwen met hoge eisen aan de oppervlakteklasse.

Naast buizen en platen met een wanddikte van 9 tot 32 mm bestaat het systeem ook uit afstandhouders in hetzelfde materiaal en speciale eencomponentenlijmen.

AF/ArmaFlex Evo

De nieuwe AF/ArmaFlex-generatie voldoet aan brandklasse B/BL-s2,d0 en verhoogt de brandveiligheid in gebouwen. AF/ArmaFlex Evo stoot 50 procent minder rook uit dan conventionele flexibele elastomere schuimproducten, waardoor de zichtbaarheid bij brand wordt verbeterd en er meer tijd beschikbaar is om een gebouw te ontruimen.

Met zijn achtste productgeneratie presenteert Armacell een nieuwe AF/ArmaFlex-technologie die een uitstekende bescherming tegen condensatie en een hoge energie-efficiëntie combineert met een verhoogde brandveiligheid. Bovendien zijn de producten voorzien van Microban® antimicrobiële bescherming.

ISOPARTNER - ArmaFlex Evo