Contacteer ons via mail
Bel ons op

Machinebouw

Isolatieoplossingen voor productie apparatuur en machinebouw

Machines zijn er voor vele uiteenlopende toepassingen in productieomgevingen. Een ding hebben ze echter bijna allemaal gemeen: ze maken geluid en ze produceren warmte. Het reduceren van hinderlijke machinegeluiden is een belangrijk thema dat, naast een optimale functionaliteit en zo laag mogelijk energie verbruik, alle aandacht verdient bij de ontwikkeling van de machine. ISOPARTNER Nederland levert isolatieproducten, componenten en oplossingen voor alle soorten productie equipment en machines, van verpakkingsmachines, stansmachines, freesmachine en pelletiseer machines tot afvalscheidingsinstallaties.

Neem contact met ons op voor advies

machine

Akoestisch, brandwerend en thermisch isoleren van machines

Wanneer een machine trillingen doorgeeft aan de omgeving, kan dit leiden tot beschadiging van het gebouw en problemen met trillingen. Ook kan contactgeluid veroorzaakt door trillingen voor overlast zorgen in het gebouw. Via berekeningen bepaalt ISOPARTNER Nederland de juiste trilling dempende producten, die vervolgens onder de machine geplaatst kunnen worden. 
Als een machine teveel warmte afstraalt of te warm wordt kan dit ook problemen veroorzaken. Als je iets akoestisch isoleert, isoleer je vaak ook thermisch. Wij hebben kennis van beide zaken. Ook brandwering kan een thema zijn bij een machine.
 

Neem contact op

Isolatieoplossingen voor machinebouw

Voor producenten van machines ontwikkelt ISOPARTNER Nederland tal van isolatieproducten die in of rondom de machine worden aangebracht om geluidshinder terug te dringen of de thermische isolatie te verbeteren. Geluidshinder kan soms direct aan de bron worden aangepakt. Bijvoorbeeld door het ontdreunen van resonerende machineafschermingen of door een machinekap te bekleden met geluidsabsorberende materialen. Thermische isolatie producten worden vaak aangebracht rond leidingen, uitlaatsystemen en tanks. Ook een combinatie die zowel thermische als akoestische voordelen biedt is mogelijk.

Neem contact op

machine
Geluidsomkasting Sonodamp

Volledige omkastingen

In bestaande of individuele situaties waarin overlast plaatsvindt kan een machine volledig worden omkast, zodat géén geluiden naar buiten komen. ISOPARTNER Nederland onderzoekt de overlast en verricht waar nodig geluidsmetingen om te adviseren rond een effectieve en optimale geluidsreductie. In het ontwerp wordt rekening gehouden met een mogelijke afvoer (voor ontwikkelde warmte), brandgevaar, daglichttoetreding binnen de omkasting, toegankelijkheid, etc. Met behulp van zelfdragende metalen en geluidsisolerende elementen wordt een ‘box’ om de machine gecreëerd. Deze omkasting kan worden geoptimaliseerd door het toevoegen van: deuren, ramen, luiken, ventilatie systemen, verlichting, etc. De omkastingen zijn zowel geschikt voor binnen- als buitenopstelling en worden uitgevoerd in staal, RVS of aluminium en met of zonder kleurcoating.

Ontdek meer over omkastingen

maatwerk

Maatwerk voor apparaten-en machinebouw

Voor het reduceren van geluidshinder voor apparaten en machines ontwikkelen we zelf heel wat oplossingen op maat. Veel isolatieproducten worden in of rondom de machine aangebracht, waardoor maatwerk vereist is. 

Contacteer ons voor maatwerkoplossingen