Contacteer ons via mail
Bel ons op

Automotive

Isolatieoplossingen voor de automotive-industrie

ISOPARTNER ontwikkelt akoestische, thermische en afdichtingsproducten speciaal voor de publieke transportsector, de truckindustrie en andere speciale voertuigen. Wij leveren ook aan systeem leveranciers binnen de automotive branche.

De integratie van onze isolatiesystemen zorgt zowel voor het absorberen van trillingen als voor het aanzienlijk verminderen van motor-en buitengeluiden.

Onze producten voldoen aan alle eisen op gebied van brandwerendheid en bieden voor de professionele gebruiker alle gewenste comfort om zijn werk optimaal uit te voeren. Bovendien zijn ze eenvoudig en efficiënt te verwerken, worden ze geproduceerd volgens de procedures van de IATF 16949, geoptimaliseerd door Lean en Six Sigma en just-in-time geleverd.

Neem contact met ons op

Bussen-Automotive

Bussen

Bij de ontwikkeling en productie van bussen en andere publieke transportmiddelen spelen factoren als: licht bouwen, hoge stabiliteit, weinig trillingen en het reduceren van motor- en buitengeluiden een belangrijke rol. 

Voor traditionele en hybride voertuigen moet al het materiaal in passagiersruimten en in motor-/technische ruimten voldoen aan ECE R118-normering. ISOPARTNER heeft een gamma van geluid- en thermisch isolerende materialen en systemen ontwikkeld die voldoen aan deze strenge norm.

Vrachtwagens 

Het is van cruciaal belang dat vrachtwagens met optimale efficiëntie werken en een veilige reisomgeving bieden voor de chauffeur en inzittenden. Door gebruik te maken van moderne isolatiesystemen en materialen kan een aanzienlijke gewichtsbesparing worden gerealiseerd, zonder in te leveren aan al deze eisen.

Trillingen in de carrosserie, veroorzaakt door het contact met de weg, en motorgeluid zijn vaak één van de oorzaken van geluidshinder in de cabine. Lange blootstelling aan geluidshinder heef negatieve gevolgen voor de gezondheid en concentratie van de chauffeur.  

Bij de productie van vrachtwagens wordt er gebruik gemaakt van thermische en akoestische isolatie en afdichtings- en filtratie oplossingen. 

Truck_automotive
Speciale_voertuigen

Isolatie voor speciale voertuigen

Ook speciale voertuigen zoals veegmachines, walsen, kranen en andere landbouw- en bouwmachines ontwikkelen geluiden, die schadelijk zijn voor de bestuurder. Wij bieden oplossingen en ontwikkelen producten voor een duurzame geluidsreductie. Eén van de oplossingen kan zijn om de cabine te bekleden. Deze maatregel draagt bij aan het welzijn en de gezondheid van de machine-operator.

We helpen graag met zoeken naar een oplossing om speciale voertuigen en machines stiller te maken.

Neem contact op

Isolatiematerialen voor treinen

Bij de isolatie in de spoorwegsector wordt met verschillende punten rekening gehouden: zo moet een isolatiemateriaal licht en efficiënt zijn, het moet bescherming bieden tegen lawaai en temperatuurschommelingen en het moet een goede brandbescherming bieden met weinig of geen rookontwikkeling.

Spoorvoertuigen maken rolgeluid en veroorzaken trillingen. We hebben akoestische en thermische isolatieoplossingen voor de airconditioningsytemen en voor wanden en vloeren in het passagierscompartiment. Ons productassortiment voldoet aan de gedetailleerde eisen van de huidige normen en garandeert energiebesparing, geluidsreductie en optimalisatie van de productiekosten.

ISOPARTNER-Schienenverkehr

Producten conform de ISO TS 16949 normering

AutoIndustrie_automotive

ISO 16949-norm

De IATF 16949-norm is een wereldwijde standaard ontwikkeld door de International Automotive Task Force (IATF). Het is een kwaliteitsmanagementsysteem dat, waar nodig, eisen stelt aan ontwikkeling, ontwerp, productie, assemblage en service van producten in de automotive industrie.