Contacteer ons via mail
Bel ons op

Berekeningsprogramma’s

Rekenprogramma's voor de berekening van de isolatie-eisen voor verwarming/koeling en brandisolatie

Met behulp van de berekeningssoftware van onze leveranciers kunt u hier eenvoudig de isolatiedikte berekenen die nodig is om het energieverlies van zowel warme als koude met vloeistof gevulde leidingen en in bijvoorbeeld containers en ventilatiekanalen tot een minimum te beperken. U kunt ook oppervlaktetemperaturen berekenen, condensatie en bevriezing van stilstaande media voorkomen en meer.

Rockwool Rockassist

Het Rockwool technisch berekeningsprogramma
Klik hier voor "Rockassist" het technische berekeningsprogramma van Rockwool. Rockwool Rockassist is een uniek rekenprogramma voor het berekenen van warmteverlies, energiekosten en CO2-uitstoot.

Klik hier om te openen

Armawin Armacell

Armacell ArmaWin

ArmaWin - Isolatiedikte calculator van Armacell
De belangrijkste taak van koude-isolatie is het voorkomen van condensatie. Naast de materiaal- en verwerkingskwaliteit is de juiste dimensionering van de isolatiedikte doorslaggevend om condensatieprocessen duurzaam en ook onder kritische omstandigheden te voorkomen.

Bij de berekening van de isolatiedikte moet niet alleen rekening worden gehouden met de medium- en omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid, maar ook met de warmtegeleidingscoëfficiënt en de warmtedoorgangscoëfficiënt van de isolatie en het te isoleren object (pijp/leiding enz.). De berekeningen kunnen aanzienlijk worden vereenvoudigd met behulp van het nieuwe ArmaWin-programma van Armacell.

Klik hier om te openen

TechCalc

ISOVER heeft een geavanceerde thermische berekeningstool ontworpen om industriële planners, bestekschrijvers en isolatie-aannemers te helpen.

Voor persoonlijke veiligheid, proceszekerheid en energie-efficiëntie in Industrie, HVAC en Marine toepassingen
 
TechCalc 2.0 is een eenvoudig te hanteren, betrouwbaar en efficiënt hulpmiddel voor alle soorten thermische berekeningen in technische isolatiegerelateerde toepassingen, zoals HVAC-buizen en -kanalen, industriële procesapparatuur of zelfs scheeps- en offshore-installaties.

Met TechCalc 2.0 kunt u installaties ontwerpen die economisch en milieutechnisch optimaal zijn, door bijvoorbeeld operationele kosten, CO²-besparing, afschrijving van isolatiewerkzaamheden en economische dikteberekeningen te berekenen.

Klik hier om te openen

Techcalc
firelog

FIRELOG® uw digitale logboek voor registratie van alle brandwerende afdichtingen

De FIRELOG® software werd op maat ontwikkeld voor zowel gebouwbeheerders als installateurs en eigenaren. Alle brandwerende afdichtingen in een gebouw worden in de FIRELOG® applicatie digitaal geregistreerd en actueel opgevolgd. Met deze software registreert u snel en efficiënt alle brandwerende afdichten 

In enkele seconden, ofwel met één klik op de knop kunt u alle registraties met bijhorende foto's, testrapporten, bijhorende documentatie,.. downloaden per bouwplan in één volwaardig document / logboek. Deze applicatie spaart u aanzienlijk tijd en opzoekwerk. Vraag via Firelog.app een gratis testaccount aan.

Lees meer over Firelog

Neem contact op voor een online demo

TraceCalc Pro

TraceCalc Pro is een Window's desktop heat-tracing ontwerpsoftware die u stap voor stap door het ontwerp van uw volgende project leidt. 

Met deze software krijgt u toegang tot systeemontwerpgegevens zoals: 

  • Warmteverlies van leidingen 
  • Circuits 
  • Elektrische belastingen 
  • Mantel temperaturen 
  • En meer 

Wanneer uw ontwerp voltooid is, ontvangt u een volledig rapport om het proces van bestelling en aanschaf eenvoudig en ongecompliceerd te maken. 

Klik hier om te openen

TraceCalcPro
TraceCalcPro_gebouwen

TraceCalc Pro voor gebouwen

Maak uitzonderlijke heat-tracing ontwerpen voor uw gebouw. 

TraceCalc Pro is een Window's desktop heat-tracing ontwerpsoftware die u stap voor stap door het ontwerp van uw volgende project leidt, inclusief: 

  • Vorstbeveiligingssystemen voor leidingen 
  • Vorstbeveiligingssystemen voor sprinklersystemen 
  • Stromingsbehoudsystemen voor vette afvalleidingen 
  • Stromingsbeveiligingssystemen voor brandstofleidingen 

Met dit geavanceerde hulpmiddel kunt u een ontwerpproject maken dat meerdere toepassingen, meerdere circuits en meerdere leidingsegmenten met verschillende ontwerpparameters op één circuit kan bevatten.

Wanneer uw ontwerp voltooid is, ontvangt u een volledig rapport om het proces van bestelling en aanschaf eenvoudig en ongecompliceerd te maken. U kunt projecten ook opslaan voor toekomstig gebruik. 

Klik hier om te openen

Thermaflex isolatie calculatie

Deze calculator helpt u bij het bepalen van de vereiste isolatiedikte óf uw energie- en financiële besparingen voor verwarmings- of koelingstoepassingen.
Makkelijk in gebruik en klaar in 2 minuten!

Klik hier om te openen

Thermaflex