Contacteer ons via mail
Bel ons op

Hensel

Brandbeveiliging met traditie 'Made in Germany' - Rudolf Hensel GmbH, opgericht in 1922 als een verf- en lakfabriek in Hamburg, erkende al in de jaren 50 het belang van preventieve structurele brandbeveiliging en richtte de productontwikkeling op brandwerende coatings. De huidige ontwikkeling van de HENSOTHERM®- en HENSOMASTIK®-coatingsystemen richt zich op de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van deze producten. Hensel heeft haar productie en hoofdkantoor gevestigd  in Börnsen bij Hamburg.

HENSOTHERM® en HENSOMASTIK® zijn veiligheidsproducten en een wezenlijk bestanddeel van de passieve brandpreventiesystemen in gebouwen. Ze beschermen mensenlevens, beschermen activa en harmoniseren technische veiligheid en architectonische aspecten. Hensel coatingsystemen zijn goedgekeurd door bouwautoriteiten in overeenstemming met DIN 4102 en EN 13501 en hebben andere internationale certificaten, waaronder BS 476, VKF, UL 263 en GOST.

Het brede productassortiment van Rudolf Hensel GmbH bestaat uit gecertificeerde opschuimende en ablatieve coatings om staal, hout, beton en kabels te beschermen tegen brand, en om afdichtingen voor muur- en plafonddoorvoeringen en brandwerende verbindingen te produceren.

RH_Kombischott-Decke-Wand_LB-MW

HENSOMASTIK® combischotsystemen

HENSOMASTIK® combischotten worden gebruikt als schotten voor metalen buizen, brandbare buizen, aluminium composietbuizen en elektrische kabels om de brandveiligheid van wand- en plafondconstructies met openingen voor toevoerleidingen te herstellen. De HENSOMASTIK® Kombischott EI 90 / EI 120 is een systeem dat bestaat uit 2 x ≥ 50 mm dikke mineraalvezelplaten die aan de buitenzijde visueel zijn bekleed met de brandwerende coating HENSOMASTIK® 5 KS. In het HENSOMASTIK® EI 60 combinatieschot wordt een 1 x ≥ 60 mm dikke minerale vezelplaat gebruikt.

HENSOTHERM® 7 KS

HENSOTHERM® 7 KS is een glasvezelweefsel A2 aan beide zijden voorzien van de brandwerende coating HENSOTHERM® 7 KS en goedgekeurd als isolerend bouwmateriaal volgens de Europese norm. De coating is vrij van halogenen, APEO, boraten, vezels en weekmakers. Met zijn non-VOC eigenschap voldoet het aan de eisen van LEED credit EQ c4.2 en is het ingedeeld in emissieklasse A+ (zeer lage emissie).

HENSOTHERM® 7 KS weefsel wordt onder andere gebruikt als opzwellende doorlopende buismantel voor enkele doorvoeringen of in HENSOMASTIK® combinatiedoorvoeringen en is verkrijgbaar in verschillende breedtes en uitvoeringen.

7KS-Gewebe50_Rolle_Explosion