Contacteer ons via mail
Bel ons op

Zapp Zimmerman

Innovatieve brandbeveiligingssystemen

Zapp-Zimmerman biedt al meer dan 25 jaar innovatieve brandbeveiligingssystemen, gespecialiseerd op het gebied van kabel- buis- en gecombineerde bekleding en brandwerende voegen.

ZAPP-ZIMMERMANN GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling van opschuimende bouwmaterialen op basis van PU, siliconen of acrylaat. Naast de utiliteit vinden de producten van ZAPP-Zimmrman hun weg in de weg- en waterbouw, tunnelbouw, scheepsbouw en in railvoertuigen.

Zapp Zimmermann M30

Zapp-Zimmermann M30 2k Foam

De optimale coördinatie tussen het begin van de reactie en de uitharding biedt de gebruiker van het schuim, dat in geval van brand intrekt, enerzijds een voldoende lange werkonderbreking en anderzijds een snelle voortgang van het werk. De hoge materiaalviscositeit voorkomt dat het schuim uit de componentopening loopt. Met het ZZ-Brandschutzschaum M30 2K systeem kunnen combinatiedoordringingen tot EI 90 of kabeldoorvoeringen tot EI 120 worden gemaakt.

Door de blijvend elastische structuur van het schuim na afloop van de reactie kan het gemakkelijk opnieuw worden aangebracht. Latere installaties kunnen gewoon door het bestaande schuim worden geschoven. Openingen die zijn ontstaan door het verwijderen van kabels of leidingen worden eenvoudig weer opgevuld met ZZ-Brandschutzschaum M30 2K.

Het ZZ-Brandschutzschaum M30 2K systeem heeft een Europese Technische Goedkeuring (ETA-11/0206) voor massieve wanden, plafonds en lichte scheidingswanden voor schotafmetingen tot 450 x 450 mm.