Contacteer ons via mail
Bel ons op

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen: functioneel en decoratief

Je komt het regelmatig tegen: een openbare ruimte, productiehal of andere bedrijfsomgeving waar medewerkers en bezoekers last hebben van een slechte akoestiek in de vorm van een hinderlijke galm. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit tegen te gaan. In eerste instantie gaan de gedachten vaak naar plafond-oplossingen. Toch wordt ook het wandoppervlak regelmatig gebruikt om de akoestiek te verbeteren.

Een wandpaneel is niet alleen functioneel, maar kan ook dienen als decoratief element in de ruimte. Omdat ze meestal in het zichtveld hangen, is dat effect groter dan bij plafondpanelen. Maar onze SonoSorber geluidsabsorberende elementen zijn ook geschikt voor montage aan het plafond. Als akoestische oplossing zal de combinatie wand of plafond extra effectief zijn. En omdat het allemaal dezelfde soort panelen zijn, oogt het ook nog eens mooi en uitgebalanceerd.

Advies aanvragen

Wandelementen_sonosorber_akoestische_wandpanelen

Akoestische wandelementen: SonoSorber

De SonoSorber wandelementen van ISOPARTNER Nederland hebben zeer goede geluidsabsorberende eigenschappen.

Wie een nóg beter akoestisch resultaat wil, kan de SonoSorber AC overwegen. Deze geluidsabsorberende elementen zijn kaderloos en kunnen eventueel ook afgehangen worden gemonteerd. Daardoor ontstaat als het ware een spouw, wat de geluidsabsorptie verbetert.

Mogelijkheden van akoestische wandelementen

Dankzij een grote verscheidenheid aan bevestigingsmogelijkheden kunnen de SonoSorber geluidsabsorberende wandelementen op vrijwel iedere ondergrond worden gemonteerd. Ze zijn gemaakt van stevig, onbrandbaar materiaal dat geen voedingsbodem biedt voor schimmelgroei zodat rot geen kans krijgt.

Zowel voor het materiaal van de panelen als voor de omlijsting is er keuze uit diverse kleuren. Afwijkende maten en bekledingen gaan op aanvraag. Onze experten begeleiden u in het vinden van de ideale oplossing voor uw akoestisch probleem.

wandpaneel
Wat zijn akoestische wandpanelen?

De SonoSorber elementen zijn geluidsabsorberende panelen die aan de wand worden bevestigd, voor akoestische doeleinden.

Wat doe een akoestisch wandpaneel?

Met behulp van zulke panelen is het mogelijk om de hinder te verminderen, die medewerkers en bezoekers van een ruimte ervaren door galm.

Wanneer heb ik een akoestisch wandpaneel nodig?

Onze SonoSorber geluidsabsorberende wandelementen worden meestal toegepast in situaties waarbij het wenselijk is dat het plafond vrij blijft, of montage daar te ingrijpend is. Een andere mogelijkheid is dat er wordt gekozen voor de combinatie, dus met panelen tegen de wand en het plafond.

Wat zijn de voordelen van akoestische wandpanelen?

Ze bieden een goede oplossing om hinderlijke galm in een ruimte terug te dringen zonder al te veel visuele impact. SonoSorber geluidsabsorberende wandelementen kunnen de werkomgeving zelfs fraaier maken. Helemaal wanneer u ze laat voorzien van een fotoprint. Meer daarover vindt u bij Akoestisch fotopaneel.

Ontdek ook onze andere oplossingen voor uw ruimteakoestiek

akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen

Akoestische fotopanelen

Akoestische fotopanelen

Akoestische baffles_sonobaffle

Akoestische baffles

bureaupanelen

Akoestische bureaupanelen

akoestische roomdivider

Akoestische roomdividers

Hygiënische_ruimteakoestiek_sonoclean-niwues

Hygiënische ruimteakoestiek

Geluidsabsorptie_banner

Alle akoestische oplossingen