Contacteer ons via mail
Bel ons op

Akoestische baffles

Ruimteakoestiek verbeteren door akoestische baffles

Er zijn bepaalde ruimtes waar de akoestiek te wensen over laat, bijvoorbeeld wanneer het plafond relatief hoog is. Je komt dat onder meer regelmatig tegen in een kantoor, warehouse, expeditieruimte, kantine, productiehal, verzorgingscentrum, openbaar gebouw, restaurant, winkelcentrum of schoollokaal. Vaak is daar sprake van een galm, die heel hinderlijk kan zijn voor degenen die in de ruimte werken of deze bezoeken.

Een goede oplossing is dan ons SONOBAFFLE geluidsabsorberend verticaal plafondelement. Een belangrijk kenmerk van een akoestische baffle is dat deze verticaal aan het plafond wordt bevestigd. Overigens kunnen ze eventueel ook tegen of voor een wand worden geplaatst.

Contacteer ons

baffles

Voordelen van akoestische baffle

Door de rechtopstaande positie van de SONOBAFFLE blijft het plafond zichtbaar. Als er voor baffles wordt gekozen om een bestaande ruimte akoestisch te verbeteren, zijn er minder aanpassingen nodig aan technische installatie en verlichting. Bovendien ervaren mensen in het algemeen meer hoogte. De charme van het hoge plafond blijft dus, terwijl veel van het hinderlijke geluid wordt geabsorbeerd.

Mogelijkheden van akoestische baffles

SONOBAFFLE elementen zijn voorzien van hoogwaardig (verstelbaar) bevestigingsmateriaal. Afhankelijk van het type worden ze omlijst met een vierzijdig verzinkt, gecoat RAL 9010 kader. De akoestische baffles van ISOPARTNER Nederland die zijn voorzien van een kader, hebben uitgespaarde montage-openingen en zijn koppelbaar. Voor omgevingen waar sprake is van vuil, vocht, (olie)dampen etc. kunnen we ze uitvoeren zonder kader. Dan zijn ze geseald in witte PE-folie en hebben een drager aan de bovenzijde voor de montage.
Variaties in afmetingen en bekleding zijn op aanvraag. Voor ruimtes waarin hygiëne heel belangrijk is, heeft ISOPARTNER de ISOLECO 1000 baffles.

Meer informatie? Contacteer ons

Akoestische baffles_sonobaffle
Wat zijn akoestische baffles?

Dit is een geluidsabsorberend element dat verticaal aan het plafond kan worden bevestigd.

Wat doet een akoestische baffle?

Een akoestische baffle kan hinderlijke galm terugdringen, met name in grotere ruimtes met een hoog plafond.

Wanneer heb ik een akoestische baffle nodig?

SONOBAFFLE plafondelementen worden onder meer toegepast op plaatsen waar vereist is dat het plafond zelf zichtbaar is, of het hoogtegevoel behouden moet blijven. Het komt ook voor dat verlagen van het bestaande plafond om welke reden dan ook niet mogelijk is. Bijvoorbeeld wegens de temperatuurregeling, bestaande verlichting, sprinklersystemen of de aanwezigheid van hoge raampartijen.
 

Wat zijn de voordelen van akoestische baffles?

Het is een flexibel inzetbare manier om hinderlijke galm terug te dringen. Het hoge plafond blijft zichtbaar en de charme ervan blijft behouden. Akoestische baffles zijn ook minder ingrijpend en eenvoudiger toepasbaar dan bijvoorbeeld een verlaagd plafond. 
 

Ontdek ook onze andere oplossingen voor uw ruimteakoestiek

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen

Akoestische fotopanelen

Akoestische fotopanelen

Akoestische_plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen

bureaupanelen

Akoestische bureaupanelen

akoestische roomdivider

Akoestische roomdividers

hygienische

Hygiënische ruimteakoestiek

Akoestische_isolatie

Alle akoestische oplossingen