Contacteer ons via mail
Bel ons op

Geluidsoverlast van industriële warmtepompen beperken

Geluidshinder veroorzaakt door warmtepompen beperken

Vele bedrijven zetten in op energietransitie, waarbij er vaak gekozen wordt voor de installatie van warmtepompenEr komt steeds meer aandacht voor geluidsoverlast veroorzaakt door warmtepompen.

Een warmtepomp produceert heel wat geluid via de ventilatoren en compressoren in het buitendeel van de pomp. Deze geluidshinder kan vervelend zijn voor de omwonenden en het personeel, maar heeft ook effect op de gezondheid.

Wettelijk zijn er normen vastgelegd rond geluidshinder. Per 1 april 2021 zijn de regels in verband met geluidsoverlast strenger. 

ISOPARTNER Nederland helpt u om de geluidshinder van warmtepompen kwalitatief op te lossen. Hiervoor bieden en monteren we Sonodamp geluidswerende schermen, cabines en omkastingen op maat. Daarnaast helpen we ook producenten om hun warmtepomp stiller en energiezuiniger te maken. Kijk hier voor onze oplossingen.

Neem contact op

Geluidsisolerend & absorberend scherm voor warmtepomp

De Sonodamp geluidsschermen voldoen uiteraard aan de geluidstechnische eisen, dankzij de hoge isolerende en absorberende waarden.

ISOPARTNER Nederland kijkt ook naar de juiste bouwtechnische aspecten. We hebben oog voor onder meer een trillingsvrije opstelling, snelle montage, stevige constructies en (eventueel) eenvoudige verplaatsbaarheid.

Geluidsscherm_geluidsoverlast_warmtepomp_verbeteren
Geluidsschermen

Geluidssschermen op maat

ISOPARTNER Nederland levert Sonodamp geluidsschermen op maat, van 1-zijdige tot 4-zijdige uitvoeringen, van sendzimir verzinkt staal, RVS of aluminium. De geluidsisolerende en geluidsabsorende wanden van het scherm worden gebouwd van zelfdragende Sonodamp sandwichpanelen, de geperforeerde plaat aan de binnenzijde zorgt voor veel geluidsabsorptie.

Het opbouwen gaat eenvoudig en snel dankzij het handige koppelsysteem. Bij een groot geluidsscherm of buiten op daken wordt een staalconstructie geïntegreerd. Eventueel is het mogelijk om een Sonodamp geluidswerend en geluidsabsorberend scherm uit te voeren in RAL kleur. Wij zijn voorraadhoudend in de meest gekozen kleuren: RAL 9002 en RAL 7016.

Wij adviseren u graag. Neem contact op

Sonodamp sandwich panelen

De panelen zijn opgebouwd uit een gesloten sendzimir verzinkte staalplaat aan de buitenzijde, in de kern wordt gebruik gemaakt van isolatie wol en het geluid komt door een geperforeerde sendzimir verzinkte staalplaat in het isolatie wol terecht. Dit zorgt voor een hoge absorptie waarde van αs=0.95 en geluidsisolatie van Rw=34dB(a)

Ontdek dit product

Sonodamp_panelen

Een greep uit ons aanbod

SONODAMP GELUIDSWERENDE OMKASTINGEN EN CABINES

Sonodamp geluidswerende omkastingen en cabines

verrijdbaar scherm

Sonodamp verrijdbare schermen

Sonodamp_sandwichpaneel

Sonodamp sandwichpaneel

SONODAMP INDUSTRIAL PANELS

Sonodamp industrial panels

Voordelen omkasting of geluidsschermen voor warmtepomp

Geluidsscherm_geluidsoverlast_warmtepomp_verbeteren

Ontdek alle voordelen

  1. Geluidsreductie
    Onze Sonodamp Sandwich panelen zorgen voor een hoge absorptie waarde van αs=0.95 en geluidsisolatie van Rw=34dB(a)
     
  2. Voor elk type warmtepomp geschikt
    ISOPARTNER Nederland biedt oplossingen voor elke type warmtepompinstallatie: lucht-lucht, lucht-water, water-water, ventilatie warmtepompen, monobloc warmtepomp, hybride warmtepomp of andere modellen.
     
  3. Warmtepomp is en blijft bereikbaar voor controle en onderhoud
    Binnenin de omkasting of geluidsschermen is er voldoende ruimte om de installatie te controleren en/of onderhoudswerken uit te voeren
     
  4. Het rendement van de warmtepomp blijft ongewijzigd 
    De omkasting heeft geen effect op het rendement van de warmtepomp zelf.
     
  5. Robuuste omkasting 
    De geluidsschermen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en is vandalismebestendig. 

Voor alle soorten warmtepompen bieden we een oplossing

Samen met onze experts kiest u de perfecte oplossing voor de akoestische isolatie van uw warmtepompinstallatie. Dit kan voor veel verschillende soorten warmtepompen: lucht-lucht, lucht-water, water-water, ventilatie warmtepompen, monobloc warmtepomp, hybride warmtepomp of andere modellen.

ISOPARTNER Nederland biedt de oplossing op maat voor alle geluidsoverlast producerende warmtepompen en andere installaties.

Neem contact op en wij helpen u verder!

geluidsscherm-warmtepomp
Wat is een geluidsscherm voor warmtepompen?

Dit is een geluidsisolerende en absorberende wand die voor of volledig om een geluidsbron zoals een warmtepomp of installatie heen wordt gebouwd, zodat de geluidsoverlast wordt beperkt.

Hoe werkt een geluidsscherm?

De elementen waarmee de omkasting wordt opgebouwd, zorgen voor geluidsabsorbtie en -isolatie.

Welke soorten geluidsschermen zijn er?

Bij onze Sonodamp geluidsschermen is er keuze uit de materialen sendzimir verzinkt staal, RVS of aluminium. Verder worden de geluidsschermen van ISOPARTNER Nederland op maat gemaakt en kunnen de gebruiksmogelijkheden en opties worden toegespitst op uw pakket van eisen en wensen.

Wat zijn de voordelen van een geluidsscherm?

Een geluidsomkasting kan uw personeel en omwonenden beschermen tegen geluidshinder en u helpen om te voldoen aan de wettelijk gestelde eisen.

Enkele van onze realisaties

Geluidsscherm_voor_warmtepomp_te_Bavel

Geluidsscherm voor warmtepomp te Bavel

Warmtepompen_woon_en_zorgcentrum_Ruinen_afgeschermd

Warmtepompen woon en zorgcentrum Ruinen afgeschermd

Geluidsscherm_geluidsoverlast_warmtepomp_verbeteren

Prefab geluidsscherm voor warmtepompen

Aanpassingen van de wetgeving per 1 april 2021

Momenteel is het maximale geluidsvermogen van een warmtepomp nog niet wettelijk vastgelegd in Europa.

De nieuwe wetgeving per april 2021 gaat over geluidsdruk en niet over geluidsvermogen. Geluidsdruk is een afgeleide van het geluidsvermogen, maar neemt de afstand van de ontvanger (het oor) tot de warmtepomp mee. De geluidsdruk, ofwel het ervaren geluid, is bijvoorbeeld op 1 meter afstand van de warmtepomp groter dan op 5 meter. Geluidsdruk is een zinvolle toevoeging aan de huidige regels, omdat deze de overlast voor omwonenden in rekening brengt. 

Wat worden die grenzen? 
Het geluidsniveau (officieel wordt deze term gehanteerd in het bouwbesluit) mag in de dagperiode (van 07:00 tot 19:00) niet hoger zijn dan 45dB(A), gemeten bij een maximaal vermogen van de warmtepomp. In de avond- en nachtperiode (van 19:00 tot 07:00) moet het geluidsniveau lager zijn dan 40 dB(A) in de stille modus.

Heeft u vragen? Vraag dan advies aan onze experts

Vraag vrijblijvend advies aan

group1
Selecteer het icoon waarvoor u interesse heeft:
group2
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Ontdek ook onze andere oplossingen voor lawaaibeheersing

Geluidsschermen

Geluidsschermen

Geluidsisolerende deuren_sonodamp

Geluidsisolerende deuren

Akoestische_dempers_ronde demper

Akoestische dempers

Akoestische roosters

Akoestische roosters

Akoestische_isolatie

Al onze akoestische oplossingen