Een akoestisch rooster van ISOPARTNER Nederland kan een goed alternatief zijn om een industriële ruimte, bedrijfshal of fabriek op natuurlijke wijze te ventileren. Vaak wordt zo’n geluiddempend rooster toegepast in plaats van een gewoon ventilatierooster, raam of luik. Op die manier kan geluidshinder voor medewerkers en de directe omgeving worden beperkt.
SONODAMP geluiddempende roosters zijn te gebruiken bij luchttoevoer- en afvoeropeningen. Denk daarbij onder meer aan luchtbehandelingsruimten, ventilatieruimten, ketelhuizen, aggregaatruimten, gasstations of compressorruimten. Vaak worden ze gecombineerd met een geluiddempende omkasting of geluidsscherm.
De voordelen van akoestische roosters
Een akoestisch rooster combineert een goede geluiddemping met een lage luchtweerstand. Het is eenvoudig te monteren en bijzonder geschikt voor plaatsen waar een geringe inbouwdiepte vereist is. Dankzij het functionele ontwerp kan een rooster van ISOPARTNER Nederland onopvallend worden ingepast in vrijwel iedere bedrijfsmatige omgeving.
Extra optie
Het is mogelijk om vogelgaas als optie toe te voegen aan een SONODAMP geluiddempend rooster, zodat dieren de ventilatie niet of nauwelijks kunnen hinderen.
Mogelijkheden met een SONODAMP geluiddempend rooster
Standaard zijn onze akoestische roosters gemaakt van continu thermisch verzinkte staalplaat. Eventueel kan dit worden voorzien van een hoogwaardige coating. De roosters zijn ook verkrijgbaar in afwijkende materiaalsoorten als bijvoorbeeld R.V.S. of aluminium, én leverbaar in diverse afmetingen.
Een geluiddempend rooster kan geluidsoverlast voor de omgeving beperken. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor een gewoon rooster, een raam of een luik.
Onze geluiddempende roosters worden geplaatst op plekken waar op natuurlijke wijze wordt geventileerd. Ze werken volgens het absorptieprincipe. Dit houdt in dat ze geluid niet terugkaatsen, maar (deels) laten verdwijnen.
Akoestische roosters vormen een geschikte oplossing indien u geluiddemping wenst in een industriële omgeving waar een lage luchtweerstand en geringe inbouwdiepte belangrijk zijn. De ventilatie ter plekke moet wel plaatsvinden door middel van lage luchtsnelheden. Geforceerde ventilatie en hogere luchtsnelheden kunnen de geluiddempende werking verminderen. Bovendien kan daardoor de ventilatiecapaciteit afnemen.
Wanneer er sprake is van hogere luchthoeveelheden of er meer eisen worden gesteld aan de geluiddemping, is een maatwerkoplossing zoals de SONODAMP coulissendemper een betere optie.