Contacteer ons via mail
Bel ons op

Akoestische dempers

Soorten geluiddempers

In systemen voor onder meer luchtbehandeling en ventilatie is sprake van verplaatsing van een gasvormig medium (in veel gevallen lucht) door kanalen en leidingen. Deze stroming brengt turbulentie met zich mee en samen met het geluid van de ventilatoren levert dat vaak geluidshinder op. Die kan worden teruggedrongen met behulp van akoestische dempers. Meestal spreken we van geluiddempers.

ISOPARTNER Nederland levert drie soorten dempers: ronde dempers, coulissendempers en transformatiedempers.

Vraag advies aan

Akoestische_dempers_ronde demper

Ronde geluiddemper

Ronde dempers worden vooral toegepast om geluid te absorberen bij gassen die met lage snelheden stromen. Ze zijn met name geschikt voor midden- en hoogfrequent geluid. Deze demper wordt meestal tussen leidingen geplaatst.

De ronde geluiddemper kan worden geleverd met of zonder een geluidsabsorberende kern. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden in uitvoering en materiaalkeuze.

Neem contact op

Coulissen geluiddemper

Bij de SONODAMP coulissendempers wordt de geluidsenergie opgenomen uit de luchtstroom. Dat gebeurt in de coulissen. Wanneer de demping dit vereist kan ook worden gekozen voor gecombineerde absorptie-resonantiecoulissen.

De coulissen geluiddemper is ook geschikt bij hogere stromingssnelheden en voor een breder frequentiegebied.
Er zijn speciale coulissendempers voor luchtstromen met een hoge relatieve vochtigheid, voor hoge temperaturen en voor andere soorten gassen.

Ontdek Sonodamp coulissendempers

Akoestische_Geluidsdempers_coulissendemper
Akoestische_geluidsdemper_Transformatiedemper

Transformatie geluiddemper

Deze demper kan worden toegepast bij het afblazen van stoom en gassen onder druk, in de (chemische) industrie. Daarbij ontstaat vaak een hoog geluidsniveau dat met de transformatiedemper kan worden teruggebracht tot aanvaardbare waarden.

Standaard wordt de transformatie geluiddemper geleverd in RVS, maar andere materiaalsoorten zijn ook mogelijk. Voor extra hoge dempingwaarden is het mogelijk om de demper te voorzien van een speciaal uitgevoerde mantel.

Neem contact op

Wat is een geluiddemper?

Dit is een akoestische demper die het geluidsniveau terugdringt dat ontstaat bij het stromen van lucht en andere gassen door leidingen en kanalen.

Hoe werkt een geluiddemper?

Onze geluiddempers werken op basis van absorptie.

Wanneer heb ik een geluiddemper nodig?

Geluiddempers worden toegepast in situaties waarbij er sprake is van overlast die ontstaat bij leidingsystemen voor onder meer luchtbehandeling, ventilatie en afvoer van gassen.

Ontdek ook onze andere oplossingen voor lawaaibeheersing

Geluidsschermen_sonodamp-geluidsscherm

Geluidsschermen

Geluidsisolerende deuren_sonodamp

Geluidsisolerende deuren

Akoestische roosters

Akoestische roosters

Geluidsomkasting_Barcelona

Geluidsomkastingen

Akoestische_isolatie

Alle akoestische isolatieoplossingen