Contacteer ons via mail
Bel ons op

Brandwerende compartimentering

Passieve brandpreventie door middel van brandwerende compartimentering

Om de verspreiding van vuur en rook in een gebouw te beperken, is het noodzakelijk om te compartimenteren, ofwel de ruimte verdelen in verschillende volumes om het vuur te beperken tot een bepaalde ruimte. Zo is er de nodige tijd voor in geval van brand te evacueren. Hoe groter het project, hoe meer technieken er doorgaans in een gebouw te vinden zijn.

Al deze technieken vormen een complex netwerk van kabels, kunstofleidingen, buizen, geïsoleerde leidingen, etc., die meestal niet zichtbaar zijn maar wel brandpreventief, door middel van compartimentering ingedeeld worden in verschillende volumes. Doorgaans gaat het over alle gebouwen  behalve woningbouw. Compartimenteringen zijn erg belangrijk en kunnen cruciaal zijn als er brand uitbreekt in een gebouw.

Compartimenteringswerken zijn vaak erg ingewikkeld. Het vraagt veel expertise, ervaring en kennis van de wetgeving. Daarom is het aangewezen om bij vragen over compartimentering je te beroepen op een van onze specialisten. 

Ontdek al onze producten voor brandwerend compartimentering

Neem contact met ons op

plafond vloer

Compartimenteren: plafond en vloeren

Om de integriteit van de compartimenten te garanderen, is het van essentieel belang dat elke opening of doorvoering in vloeren en plafonds voldoende wordt beveiligd ter voorkoming van brandoverslag. Het vraagt veel expertise, ervaring en kennis van de wetgeving. Daarom is het aangewezen om bij vragen over compartimentering contact op te nemen met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Compartimenteren: wanden

Wanden van de verschillende compartimenten moeten aan een wettelijk minimaal niveau voldoen die overeenkomt met het type en/of de functie van het gebouw. Dit vraagt veel expertise, ervaring en kennis. Daarom is het aangewezen om bij vragen over compartimentering je te beroepen op een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

wanden
voegen

Voegen en naden

Een compartiment wordt begrensd door vloeren en wanden. Deze bouwdelen moeten voldoen aan een bepaalde brandwerendheid en hier maken de aansluitingen, voegen en naden een belangrijk deel van uit. Om de brandweerstand van een wand te waarborgen, is het van belang dat alle onvermijdelijke doorboringen (elektrische kabels, leidingen, luchtkanalen, schakelaars, stopcontacten, …) die erin aanwezig zijn, correct afgedicht worden.

Neem contact met ons op

Ontdek onze partners voor brandwerende compartimentering

Ontdek andere oplossingen voor Passieve Brandpreventie

Brandwerende_doorvoeringen

Brandwerende doorvoeringen

Lucht-&Rookafvoerkanalen

Lucht- en rookafvoerkanalen

Bescherming_draagconstructies

Beschermen van draagconstructies

ISOPARTNER - FIRELOG Die smarte Software für Ihre Brandschutzdokumentation

Firelog, digitaal logboek