Contacteer ons via mail
Bel ons op

Getzner

Getzner Werkstoffe

Getzner produceert polyurethaan materialen voor trilling dempende toepassingen in de bouw, de industrie en de spoorwegsector. De oplossingen en producten van Getzner verminderen lawaai en trillingen maar verbeteren ook de levensduur van apparatuur, gebouwen en infrastructuur. Op deze manier wordt de behoefte aan onderhoud en reparaties aan voertuigen, constructies, machines en sporenlijnen beperkt. Trilling dempende polyurethaan oplossingen hebben unieke voordelen ten opzichte van de traditionele rubber producten. 

De elastische oplossingen van Getzner zijn gebaseerd op de materialen Sylomer®, Sylodyn®, Sylodamp® en Isotop® .

Isopartner Nederland werkt al meer dan 30 jaar samen met Getzner en heeft zeer veel kennis over oplossingen en toepassingen van dit materiaal. Door middel van het uitgebreide machinepark van Isopartner Nederland worden vele producten van Getzner verwerkt tot specifieke oplossingen voor OEM, bouw en industrie.

Contacteer ons voor advies

Sylomer_SR

Sylomer SR®

Sylomer SR  is een uniek materiaal gemaakt door Getzner, Oostenrijk, dat wordt gebruikt voor trillingsisolatie van technische apparatuur, funderingen van gebouwen, spoorwegen, enz. Het is gemaakt van geschuimd polyurethaan met gemengde celstructuur, waaraan kleurstof is toegevoegd.

Het materiaal wordt geproduceerd op rollen of in platen uit één stuk met vooraf bepaalde afmetingen (op maat). Als elastische laag tussen de trillingsbron en het beschermde oppervlak (de structuur) kan Sylomer over het hele draagvlak of in blokken of stroken (onder fundamenten) worden gebruikt.

Sylomer FR®

Sylomer FR Marine is een hoogwaardig polyurethaan (elastomeer) schuim dat door zijn uitstekende elastische en brand-technische eigenschappen bij uitstek geschikt is voor brandgevoelige toepassingen. Sylomer FR Marine is IMO en MED gecertificeerd en is verkrijgbaar in de standaarddikte van 12,5 mm.

Onze leverancier Getzner heeft aangegeven dat zij zullen stoppen met de productie van Sylomer Marine FR. Zie nieuwsartikel

Sylomer_FR
Sylodamp

Sylodamp®

Sylodamp is een elastisch materiaal voor hoge demping. Met een zeer effectieve materiaaldemping zorgt Sylodamp® voor een indrukwekkende schokdemping. Om te voldoen aan de zeer uiteenlopende eisen voor stootbelastingen heeft Getzner een productassortiment ontwikkeld met zes fijnmazige materiaalsoorten. Sylodamp® is niet alleen een waardevolle demper voor machines, maar ook voor mens en omgeving.

Sylodyn®

Sylodyn® wordt gebruikt als bescherming tegen trillingen op lokale en interlokale spoorlijnen, maar ook voor het isoleren van contactgeluid in vloeren en op trappen, als oplegging voor gebouwen of machines, of voor het isoleren van geluid tussen muren, vloeren en plafonds. Sylodyn® is een elastomeer met gesloten cellen dat geen water opneemt. In vergelijking met Sylomer® biedt het materiaal betere dynamische eigenschappen. Vijf verschillende types Sylodyn® en drie verschillende types Sylodyn® HRB HS zijn uit voorraad leverbaar. De eigenschappen kunnen echter worden afgestemd op specifieke eisen.

SYLODYN
vibrafon_multipad

VIBRAFON MPP

Vibrafon multipad bearing is een complex, bestaande uit trillingsdempende pads, gelijmd op een carrier, dat tussen twee bouwkundige constructies kunnen worden aangebracht om de trillingsoverdracht te beperken. De trillingsdempende pads worden geproduceerd uit Sylomer of Sylodyn.

In veel gevallen worden de VIBRAFON multipad bearings in de fundatie van een gebouw geplaatst om trillingen vanuit de omgeving of andere gebouwdelen (veroorzaakt door bijvoorbeeld spoorlijnen, machines, e.d.) te voorkomen. Ook wordt de VIBRAFON multipad gebruikt om contactgeluidoverdracht tussen gebouwdelen te reduceren en een doos-in-doos constructie te realiseren.