Contacteer ons via mail
Bel ons op

Medische sector

Geluidsisolatie voor de medische sector

Akoestiek en hygiëne zijn binnen de medische sector zeer belangrijk. Het welzijn en de gezondheid van de mens staat immers centraal. Omdat de zorg in Nederland in een hoog vaandel staat is de medische sector in Nederland zeer uitgebreid. Veel partijen in de medische sector zijn overheidsinstellingen, maar ook steeds meer particuliere bedrijven betreden de medische sector. Vanwege het hygiënische aspect binnen de medische sector is het bestrijden van geluidsoverlast vaak complexer dan in andere industrieën.

Ziekenhuizen en zorgcentra

Hygiënische panelen in operatiekamers

ISOPARTNER Nederland biedt voor de medische sector een breed pallet aan producten en oplossingen welke zich al bewezen hebben in de farmaceutische industrie, ziekenhuizen en zorgcentra. Veelal voldoen de toegepaste materialen en oplossingen aan de hoogst denkbare eis, de HACCP norm (Hazard Analysis and Critical Control Point). Deze oplossingen bestaan uit: analyse, turnkey projecten, ontwikkeling en innovatie, productie- en custom made producten uit eigen fabriek.

Farmaceutische industrie

Geluidsoverlast op de werkvloer heeft een negatieve invloed op het concentratievermogen en kan zelfs gehoorschade veroorzaken. Geluidsoverlast vaak als gevolg van lange nagalmtijd kan door toepassing van geluidsabsorberende materialen gereduceerd worden. Vanwege het hygiënische aspect binnen de farmaceutische industrie is het bestrijden van geluidsoverlast veelal complexer dan in andere industrieën.

ISOPARTNER Nederland is er in geslaagd om plafondelementen en wandpanelen te ontwikkelen die niet alleen geluidsabsorberend maar ook hygiënisch verantwoord zijn. Naast het absorberend vermogen zijn de producten uitstekend reinigbaar, vochtongevoelig en ondoordringbaar voor bacteriën, virussen en schimmels. 

Chemische Anlagen
Medische_sector_omkasting

Op maat gemaakte omkastingen

ISOPARTNER Nederland levert ook op maat gemaakte omkastingen waardoor de werkomgeving van de lawaaierige machine weer als prettig wordt ervaren. De omkasting bestaande uit geluidsisolerende en geluidsabsorberende elementen van staal, RVS of aluminium kunnen van alle gemakken worden voorzien, zoals deuren, luiken, ramen, ventilatiesystemen, verlichting, etc.

Ziekenhuizen en zorgcentra

In een ruimte waar mensen werken of machines staan zorgen harde plafonds, wanden en vloeren voor een relatief lange nagalmtijd. Een lange nagalmtijd kan zorgen voor spraakproblemen en vermoeidheid en werkt daarom desoriënterend. In een omgeving waar hygiënisch werken een vereiste is, zoals een operatiekamer, cleanroom of laboratorium, zal ook de aankleding van de ruimte hierop afgestemd moeten zijn.

Medische sector

Totaaloplossingen hygiënische en niet hygiënische producten

ISOPARTNER Nederland levert totaal oplossingen van hygiënische en niet hygiënische producten voor elke ruimte, dit kunnen bijvoorbeeld plafondelementen en/of wandpanelen zijn die specifiek zijn ontwikkeld om storende echo’s en achtergrondgeluiden te dempen, waardoor de spraakverstaanbaarheid in de ruimte wordt verbetert.

De hygiënische producten hebben naast het absorberend vermogen als eigenschap, goede geluidsabsorptie, vocht- en stofdicht geseald, vocht ongevoelig, anti-statisch, chemisch en UV bestendig, kleurecht en uitstekend reinigbaar.