Contacteer ons via mail
Bel ons op

Morgan thermal ceramics

Morgan is een producent van dekens, papier, platen en vormdelen geschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen. Hieruit worden producten en systemen ontwikkeld voor thermische en passieve brandbeveiligingstoepassingen.

De producten van Morgan worden o.a. gebruikt voor het isoleren van hoge temperaturen in proces-apparatuur. De producten en systemen van Morgan dragen bij tot het leveren van verbeterde prestaties tijdens de gehele levenscyclus en zorgen voor de  vermindering van energieverlies en het verlengen van de levensduur.

Daarnaast bieden de producten van Morgan over de hele wereld toegevoegde waarde in passieve brandbeveiligingstoepassingen om mensen en constructies tegen brand te beschermen. Deze grote verscheidenheid aan producten en -systemen zijn volledig gecertificeerd en uitgebreid getest om te voldoen aan nationale en internationale standaarden. Bovendien heeft Morgan wereldwijd geldige goedkeuringen voor bescherming tegen cellulose-, koolwaterstof- en straalbranden. 

De samenwerking met de ISOPARTNER Nederland richt zich op de producten Firemaster (Brandbescherming) en Superwool (algemene hoge temperatuur isolatie)

fibre-products

FireMaster, hoogwaardige, gecertificeerde en genoteerde passieve brandbeveiliging

FireMaster producten en systemen voor passieve brandbeveiliging worden overal ter wereld gebruikt om mensen en gebouwen tegen brand te beschermen. De grote verscheidenheid aan FireMaster producten en systemen is uitgebreid gecertificeerd en getest om te voldoen aan nationale en internationale normen.

Deze producten zijn van toepassingen in verschillende marktsectoren:

  • Commerciële gebouwen, hotels, sportstadions en luchthaventerminals
  • Industriële fabrieken
  • Petrochemische fabrieken, offshore platforms en FPSO's
  • Cruiseschepen, militaire schepen, megajachten en snelle veerboten
  • Tunnels en ondergrondse constructies
  • Brandwerende kanaalbescherming
  • Branddeuren, OEM en brandstops

Superwool

Superwool ® Plus™ deken biedt dezelfde voordelen als de andere leden van de Superwool-vezelfamilie, maar met verbeterde hanteerbaarheid en verbeterde thermische eigenschappen. Superwool Plus deken wordt vervaardigd uit zuivere grondstoffen met behulp van een nieuwe technologie. Naast de verbeterde thermische eigenschappen,
zijn grote hinderlijke stofdeeltjes effectief geëlimineerd, waardoor het product zacht aanvoelt en minder en minder irriterend tijdens het gebruik.

Superwool Plus-deken is gemaakt van lange Superwool-vezels met dezelfde chemische samenstelling als de originele en Superwool 607 ® vezelproduct. Het vertoont uitstekende isolerende eigenschappen bij verhoogde temperaturen en is beschikbaar in een brede assortiment van diktes en dichtheden. Superwool Plus deken heeft een uitstekende thermische stabiliteit en behoudt zijn oorspronkelijke zachte vezelstructuur tot de maximale gebruikstemperatuur.

Superwool Plus deken is aan beide zijden genaald en bezit een hoge sterkte voor en na verwarming. Superwool Plus dekens hebben geen bindmiddelen of smeermiddelen en geven geen dampen of geur tijdens de eerste stook. Superwool Plus deken is flexibel, gemakkelijk te snijden en te vormen en gemakkelijk te installeren

Superwool-removebg-preview