Contacteer ons via mail
Bel ons op

Hygiënische ruimteakoestiek

Terugdringen van geluidshinder in hygiënische ruimtes

Het bieden van allerlei oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek in ruimtes is één ding. Maar is er ook oog voor hygiëne? Bij ISOPARTNER Nederland zeker! Wij hechten daar veel waarde aan en streven er naar dat onze producten geen schade toebrengen aan gezondheid en milieu.

Nog een stap verder gaan we bij het terugdringen van geluidshinder in hygiënische ruimtes. Denk aan de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie maar bijvoorbeeld ook cleanrooms, grootkeukens, operatiekamers, bottelarijen en brouwerijen.

ISOPARTNER Nederland produceert en levert voor deze toepassing unieke geluidsabsorberende producten zoals akoestisch hygiënische plafonds, beloopbare plafond elementen, hygienische absorbers en hygienische baffles.

Vraag advies aan over ruimteakoestiek in hygiënische ruimtes

Hygiënische_Ruimteakoestiek_sonoclean-niwues

Onze akoestische oplossingen voor de hygiënische ruimte

SONOCLEAN cassette is een compleet akoestisch plafondsysteem voor binnentoepassing in hygiënische ruimtes, opgebouwd rond ons Sonoclean geluidsabsorberend paneel. Het is uitneembaar, beloopbaar en onder hoge druk te reinigen.

Dit systeem is geschikt voor toepassing in ruimtes met een zeer hoge en/of sterk wisselende relatieve vochtigheid. Het vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën en is anorganisch, amorf en kiemvrij. 

Isoleco 1000 en 2000

Verder heeft ISOPARTNER Nederland de Isoleco-lijn van akoestisch hygiënische producten voor binnentoepassing. Stuk voor stuk blinken ze uit in geluidsabsorptie, reinigbaarheid en hun eigenschappen op het gebied van hygiëne. ISOLECO 1000 en 2000 is een modulair akoestisch plafondsysteem voor hygiënische ruimtes. Voor de plafondelementen is er keuze uit twee diktes en verschillende moduulmaten. Losse ISOLECO 1000 en 2000 panelen worden ook vaak geïntegreerd in de standaard plafondcassettes van cleanroombouwers.

ISOLECO 2000 absorber is een akoestisch hygiënisch plafond- of wandelement.

ISOLECO 1000 baffle is een akoestisch ingekaderd plafondelement voor de hygiënische ruimte. Het wordt verticaal aan het plafond afgehangen.

Meer lezen over Isoleco 1000 en 2000

Hygiënische_ruimteakoestiek_Isoleco in cleanroom tabletering
Wat is hygiënische ruimte-akoestiek?

Het terugdringen van hinderlijk geluid in hygiënische ruimtes vraagt om specifieke oplossingen. ISOPARTNER Nederland biedt hiervoor een uitgebreid productassortiment.

Welke eisen worden gesteld aan hygiënische ruimte-akoestiek?

Natuurlijk zijn ook hier de geluidsabsorberende eigenschappen heel belangrijk.
Ook wordt er gekeken naar praktische vereisten, zeker omdat het vaak industriële omgevingen betreft. In veel gevallen vraagt de situatie bijvoorbeeld om een systeem dat uitneembaar en beloopbaar is.
Maar het draait natuurlijk vooral om hygiënische eigenschappen: de systemen moeten goed te reinigen zijn (ook onder hoge druk) en in hoge mate bestendig tegen onder meer vocht, chemicaliën en corrosie. Verder is het zeer ongewenst dat er vezels vrijkomen bij beschadiging en mogen onder meer schimmels, bacteriën, kiemen en micro-organismen geen enkele kans krijgen.

Ontdek al onze oplossingen voor ruimteakoestiek

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen

akoestische_plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen

Akoestische fotopanelen

Akoestische fotopanelen

Akoestische baffles_sonobaffle

Akoestische baffles

bureaupanelen

Akoestische bureaupanelen

akoestische roomdivider

Akoestische roomdividers

Akoestische_isolatie

Alle akoestische oplossingen

Op zoek naar iets anders?

Isolatie_oplossingen

Ontdek al onze isolatieoplossingen

Naast akoestische isolatieoplossingen hebben wij een uitgebreid gamma ter beschikking aan thermische isolatieoplossingen, brandwerende isolatieoplossingen, afdichtdichtsoplossingen, oplossingen om de bescherming van producten te garanderen en filtratieoplossingen.

Binnen het gangbare gamma geen oplossing gevonden bij ISOPARTNER Nederland maken wij de perfecte oplossing op maat.