Contacteer ons via mail
Bel ons op

Geluidsisolatie

Heeft u veel last van herrie van buitenaf?

Of wilt u juist voorkomen dat anderen hinder van u hebben? Geluidsisolatie kan dan dé oplossing zijn om geluid buiten, of juist binnen te houden.

Contacteer ons

geluidsisolatie_generator_akoestische_isolatie_materialen

Minder geluidshinder door het gebruik van akoestische materialen

De constructie, de locatie en de oorzaken van het onwenselijke geluid zijn bepalend voor het toepassen van geluidsisolatie, maar ook voor de soort en de materialen die kunnen worden gebruikt.

Geluidsisolatie is terug te vinden op verschillende plekken: omkastingen voor motoren en installaties, in industriële machines, compressoren, aggregaten, gevelplaten, convectorkasten, luchtkanalen, wanden, vloeren, leidingen.

Het is vooral zinvol als geluid door een gesloten constructie of wand doordringt. En veel minder wanneer deze gaten of openingen bevatten die niet kunnen worden gedicht.

Vraag advies

Geluidsisolatie muur

Om een wand of muur zoveel mogelijk geluid te laten tegenhouden is het toevoegen van gewicht aan een bestaande wand een mogelijkheid. Maar bij een 1-laagsconstructie of wand is dan minimaal een verdubbeling nodig voor een merkbaar resultaat. Daarom is die methode vooral geschikt voor dunne of lichte wanden. Dan is het plaatsen van een massamat zoals Baryfol, Caldifol P of Caldifol FR van ISOPARTNER Nederland een goede optie. Eventueel kunnen onze ontdreuningsmatten Sonivibro een alternatief zijn voor geluidsisolatie. Deze zijn gemaakt van bitumen en hebben een hoog gewicht.

Neem contact met ons op

Wandisolatie_akoestische_isolatie_materialen_Geluidsisolatie_muur
Geluidsisolatie muur

Voorzetwand

Voldoende gewicht toevoegen aan een muur van beton of steen is een stuk lastiger. Daarom is een zwevend geplaatste extra wand dan veel beter. Hiervoor heeft ISOPARTNER Nederland oplossingen met geluidsisolatie platen als Baryfloor (hout), Polysonic (metaal) en Sonodamp (sandwichpanelen).

Om de wand zwevend te maken zijn de trillingsdempende oplossingen van ISOPARTNER Nederland zeer geschikt: Vibrafon, Sylomer, Sylodyn of Rugran.

Lees meer

Geluidsisolatie plafond

Een plafond voorzien van geluidsisolatie gebeurt vaak door middel van een verlaagd (zwevend) plafond.

Hiervoor zijn de trillingsdempende oplossingen van ISOPARTNER Nederland zeer geschikt: Vibrafon, Sylomer, Sylodyn of Rugran.

Lees meer

Geluidsisolatie_ceiling construction with Vibrafon CH

Geluidsisolatie vloer

Afhankelijk van het soort vloer is geluidsisolatie mogelijk door opvulling of een zwevende vloer. Naast onze hierboven genoemde producten voor plafonds zijn Baryfloor en Baryfloor Light zeer geschikt voor geluidsisolatie van vloeren.

Vraag advies aan

Geluidsisolatie_vloer_baryfloor
Wat is geluidsisolatie?

Geluidsisolatie is het tegenhouden van geluid van buiten naar binnen (en andersom), door geluidsgolven te dempen of tegen te houden.

Hoe werkt geluidsisolatie?

Een wand of muur, plafond, vloer of constructie wordt meer geluiddicht gemaakt.

Hoe plaats je geluidsisolatie?

Grofweg zijn er twee mogelijkheden: opvullen/gewicht toevoegen of een extra (meestal zwevende) laag toevoegen.

Geluidsisolatie van glaswol, schuim, polyesterwol of steenwol?

Vaak wordt gedacht dat materialen, zoals zachte schuimen, polyesterwol, steenwol of glaswol geluidsisolerend zijn. Dat is echter niet waar, deze materialen houden nauwelijks geluid tegen. Het doel van deze producten is, om het geluid te absorberen. Deze materialen helpen wel de geluidsisolatie van voorzetwanden te verbeteren als ze tussen de bestaande wand en de voorzetwand worden geplaatst. Het voornaamste product van ISOPARTNER Nederland voor geluidsisolatie met glaswol is Airisol, met steenwol is dat Calroc en met polyesterwol is dat Acupol.

Ontdek ook onze andere akoestische materialen

Geluidsabsorptie

Geluidsabsorptie

Ontdreuning_

Ontdreuning

Trillingsdemping

Trillingsdemping

Akoestische_isolatie

Alle akoestische isolatieoplossingen

Onze andere isolatieoplossingen

Isolatie_oplossingen

Een ander, niet akoestisch probleem?

Wij bieden oplossingen voor: