Contacteer ons via mail
Bel ons op

Geluidsabsorptie

Meest voorkomende oplossingen voor geluidsabsorptie

Met behulp van geluidsisolatie is het mogelijk om geluid buiten of juist binnen een ruimte te houden. Maar het kan ook zijn dat het geluidsniveau binnen een ruimte te hoog ligt. Of dat de akoestiek beter kan, omdat er sprake is van hinderlijke geluidsreflecties waardoor er galm ontstaat.

Neem contact op

We onderscheiden twee hoofdtoepassingen:

1. Technische geluidsabsorptie

Die is vooral terug te vinden in machines, technische ruimtes en omkastingen, en heeft alleen als doel om het geluidsniveau binnen een ruimte of machine zo ver mogelijk terug te dringen.

2. Geluidsabsorptie in bouwkundige ruimtes, ook wel ruimte-akoestiek genoemd

De bedoeling ervan is het verminderen van de galm of verbetering van de spraakverstaanbaarheid in bijvoorbeeld kantoren, leslokalen of productieruimtes.

Technische geluidsabsorptie

Technische geluidsabsorptie

Voor geluidabsorptie in machines worden vaak schuimen gebruikt, zoals ABSORBEL PU, ABSORBEL NOP, ABSORBEL ES, SONOFOAM of FLAMEGUARD. Factoren als onder andere brandbaarheid, technische eisen en beschikbare ruimte bepalen welk materiaal het meest geschikt is.

Vaak worden ook combinatiematerialen toegepast, zoals bijvoorbeeld BARYCELL. Dit materiaal beschikt over zowel geluidsabsorberende als geluidsisolerende eigenschappen.

Vraag advies aan

Geluidsabsorptie in bouwkundige ruimtes, ook wel ruimte-akoestiek genoemd

De invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van een geluid wordt ruimte-akoestiek genoemd. Factoren zoals afmetingen, vorm, toegepaste bouwmaterialen en de hoeveelheid objecten (meubels, machines en anderen elementen die in een ruimte kunnen staan) hebben een invloed op de akoestiek in een ruimte.

We hebben ervaring met het oplossen van akoestische problemen in ruimtes zoals kantoren, gymzalen, restaurants, café's, kinderdagverblijven, studio's, muziekscholen, productieruimten, openbare gebouwen en in de industrie.

Neem contact op

Plafondpanelen
Geluidsabsorptie_beloopbaar-plafondsysteem

Geluidsabsorptie plafond, een extra element van sfeer en uitstraling 

Het plafond is een uitstekende plek om geluidshinder effectief terug te dringen, zonder dat de gebruikte materialen direct in het zicht zitten.

ISOPARTNER Nederland heeft diverse passende producten.
De SONOSORBER geluidsabsorberende plafondelementen en het SONOSORBER AC geluidsabsorberend plafondeiland hebben als bijkomend voordeel dat ze kunnen bijdragen aan de bestaande sfeer en uitstraling. Deze vorm van geluidsabsorptie kan het design van de ruimte meer in balans brengen, zonder direct op te vallen.

We gaan nog een stap verder bij het terugdringen van geluidshinder in hygiënische ruimtes met het ISOLECO gamma.

Lees meer

Behoud de charme van een hoog plafond met baffles

Wat het meest in het oog springt aan het SONOBAFFLE geluidsabsorberend verticaal plafondelement is de manier van bevestigen: verticaal dus.

Hierdoor blijft er zicht op het plafond, en daarnaast hoeven bestaande verlichting en technische installaties niet of nauwelijks te worden aangepast. Het hoogtegevoel blijft behouden en het is een manier van geluidsabsorptie waarbij de charme van het (hoge) plafond intact blijft.

Lees meer

Geluidsabsorptie_plafondpaneel_baffles
Geluidsabsorptie_wandpanelen

Geluidsabsorptie wand

Ook voor wandtoepassingen vindt u bij ISOPARTNER Nederland precies de juiste oplossing:

Onze SONOSORBER geluidsabsorberende elementen zijn functioneel en hebben weinig ongewenste impact op de inrichting van de ruimte. Vaak dienen ze juist als (extra) decoratie. Wandpanelen lenen zich daar nog iets meer voor dan plafondpanelen, omdat ze zich vrijwel altijd in het zichtveld bevinden.

Dit effect kan nog verder worden versterkt wanneer u de panelen laat voorzien van een passende fotoprint.

Geluidsabsorptie combinatie

Een prettige bijkomstigheid van de SONOSORBER geluidsabsorberende elementen is dat ze ook goed kunnen worden gecombineerd voor wand én plafond. Behalve dat de geluidsabsorptie dan nog een stuk effectiever wordt, oogt dat zeer uitgebalanceerd omdat het mooi en rustig in elkaar overloopt.

Wat is geluidsabsorptie?

Geluidsabsorptie is het opnemen van geluid door een daarvoor geschikt akoestisch materiaal, binnen een ruimte.

Hoe werkt geluidsabsorptie?

Er wordt akoestisch materiaal in de ruimte geplaatst, dat in staat is het geluid op te nemen. Een deel van de energie daarvan wordt omgezet in warmte, de rest kaatst weer terug.

Hoe plaats je geluidsabsorptie?

In veel gevallen worden er geluidsabsorberende wand- en/of plafondpanelen gemonteerd. Dat kan direct op de ondergrond gebeuren, of op een vaste afstand van de ondergrond, of los hangend (horizontaal, verticaal of onder een hoek).

Wat zijn de voordelen van geluidsabsorptie?

Door het gebruik van geluidsabsorberende elementen heeft de gebruiker van een woon- of werkruimte minder last van hinderlijk geluid. Er wordt dus een rustigere en aangenamere sfeer gecreëerd. 

De producten van ISOPARTNER Nederland passen bovendien vaak goed in het bestaande design. Zo kunnen ze de ruimte verfraaien, zonder al te zeer op te vallen.

Ontdek ook onze andere akoestische materialen

Geluidsisolatie_

Geluidsisolatie

Ontdreuning_

Ontdreuning

Trillingsdemping

Trillingsdemping

Akoestische_isolatie

Alle akoestische isolatieoplossingen